Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Сектор Ранна диагностина на сърдечно-съдовите заболявания (Кардиология)

В ДКЦ „Света Марина“ извършваме модерна диагностично-лечебна и профилактична дейност в областта на сърдечно-съдовите заболявания. На базата на екипна работа с други специалисти в центъра , нашите кардиолози целят постигане на най-добри клинични резултати и подобрено качество на живот на пациентите. Провежда се функционално изследване на сърцето (ЕКГ, стрестест, Холтер-мониториране),  ехокардиография и Доплер ехокардиография.

Нашите кардиолози в осъществяват дългосрочна профилактика и ранно установяване на най-честите социално-значими сърдечни болести. Специалистите по сърдечно-съдови заболявания в клиниката имат дълъг професионален опит в областта на болничната и извънболничната кардиология.

За вашето здраве се грижи екип от шест лекари, от които двама доценти.

 Проф. Д-Р Йото Трифонов Йотов, д. м.

Проф. Д-Р Йото Трифонов Йотов, д. м.

Основни научни разработки са в областта на исхемичната болест при жени, превантивна кардиология, артериална хипертония, сърдечна недостатъчност, затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания, сънна апнея.
 Проф. д-р Мария Негринова Негрева, д.м

Проф. д-р Мария Негринова Негрева, д.м

Научните и интереси са в областта на ритъмните нарушения, по-специално предсърдното мъждене, исхемичната болест на сърцето и ехокардиографията.
 Д-р Полина Бисерова Георгиева-Аврамова

Д-р Полина Бисерова Георгиева-Аврамова

Специалист Кардиолог. Придобива сертификат базово ниво по ехокардиография.
 Д-р Румен Станчев Йорданов

Д-р Румен Станчев Йорданов

Основни интереси: неинвазивна диагностика и лечение на сърдечно - съдовите заболявания, сърдечна недостатъчност, ритъмни нарушения.
 Д-р Илия Калчев Катранджиев

Д-р Илия Калчев Катранджиев

Специалност „Вътрешни болести“ , „Кардиология“ . Магистър по специалност „Здравен мениджмънт“.
 Д-р Веселка Николаева Николова

Д-р Веселка Николаева Николова

Дългогодишен опит като болничен и извънболничен кардиолог, по-специално в лечението на спешните сърдечни състояния, хипертоничната болест, сърдечната недостатъчност, исхемичната болест на сърцето, в лечението, контрола и рехабилитацията на сърдечно оперирани и клапно протезирани болни
Резервирай час